Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i proste ciasto na niedzielę do kawki.
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 28931
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 28931
Składniki
Wykonanie: Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Margarynę utrzeć z żółtkami, dodać cukry, przyprawę do piernika, proszek do pieczenia sok i startą skórkę z cytryn. Następnie dodać marchewkę, połowę mąki. Wymieszać dodać sztywno ubitą pianę z białek i resztę mąki. Delikatnie mieszając przelać do przygotowanej formy i piec w temperaturze 190 stopni około 40 minut.