Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czy macie dziecięce wspomnienia związane z markizami? Okręcanie, rozklejanie, wyjadanie kremu i na koniec zjadanie ciasteczka… :) Pyszności. Pomyślałam, że markizy można przecież z łatwością zrobić samemu i przełożyć ulubionymi smakami. Zatem proponuję markizy kakaowe w czekoladzie przełożone masłem orzechowym i dżemem z czarnej porzeczki.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25824
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2902
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1364
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25824
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2902
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1364
Składniki
Składniki na ciasto zagniatam w misce. Ciasto dzielę na pół i rozwałkowuję każdą część na grubość ok. 3-4 mm. Wykrawam kółka (u mnie średnicy ok. 6 cm). Ciastka układam na blaszce wyłożonej papierem i piekę (w dwóch turach) w 180 stopniach przez 10 minut. Ciastka pozostawiam do wystygnięcia.
Smaruje połowę ciastek masłem orzechowym (robię to delikatnie, ciastka są kruche) i następnie dżemem. Przykrywam drugim ciastkiem. Tak przygotowane markizy układam na kratce lub na papierze do pieczenia. Obydwie czekolady rozpuszczam w kąpieli wodnej i polewam każde ciastko. Czekam do zastygnięcia czekolady i gotowe. Smacznego