Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 809
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 144
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 809
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 144
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Składniki
Masło spienić, dodać cukier w dalszym ciągu miksując. Dodawać stopniowo pozostałe składniki - jajka, mąkę tortową wymieszana z kakao i przyprawą korzenną, dżem z czarnej porzeczki, letnie mleko z rozpuszczoną sodą. Ciasto przelać do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok. 45 min, do suchego patyczka.
Z jajek i cukru zrobić kogiel-mogiel. Dodać mąkę, dobrze wymieszać i wlać do gotującego się z masłem mleka. Gotować aż masa zgęstnieje.
Wystudzone ciasto przekroić wzdłuż. Spodni placek umieścić ponownie w foremce i zalać go budyniem. Przykryć drugim plackiem. Wystudzić.
W rondelku rozpuścić masło z cukrem, wodą i kakao. Podgrzewać i mieszać , aż wszystkie składniki ładnie się połączą.
Przestudzoną polewę wylać na zimne ciasto. Można ozdobić gwiazdkami z cukru, albo lukrem z cukru pudru i soku z cytryny. Smacznego.