Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne ciasto marmurkowe z dodatkiem orzechów. Pięknie prezentuje się na stole. Polecam przepis.
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 34
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 49
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 279
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 34
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 49
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 279
Składniki
Masło roztapiamy. Do miski wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia, cukier. Wlewamy mleko i masło. Mikserem mieszamy składniki do połączenia. Orzechy siekamy nożem. Wsypujemy do ciasta mieszamy. Ciasto dzielimy na dwie części. Do jednej wsypujemy kakao i dokładnie mieszamy.
Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Wlewamy jasne ciasto, następnie ciemne. Ciasto pieczemy 50-60 minut (do suchego patyczka) w 180 stopniach. Upieczone posypujemy cukrem pudrem. Smacznego ;)