Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 53
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 79
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 53
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 79
Składniki
. Ubijamy białka, dodajemy żółtka z cukrem i ubijamy dalej. Dodajemy przesianą mąkę z proszkiem (bardzo ważne, żeby mieszać łopatką, a nie mikserem, bo nie wyrośnie). Na koniec dodajemy przesiane kakao. Pieczemy ok 30 minut w temperaturze 175 stopni. Biszkopt przekrawamy na 2 części.
Białka ubijamy z cukrem, dodajemy pokrojone orzechy, mieszamy z resztą składników. Pieczemy w temp 180 stopni przez 30 minut
. Odlewamy pół szklanki mleka, resztę gotujemy z cukrem waniliowym. Ucieramy żółtka z cukrem, dodajemy mąkę i resztę mleka. Wszystko wlewamy do mleka i gotujemy budyń. Przestudzony budyń dodajemy do utartego masła.
Przełożenie ciasta: biszkopt- masa-placek orzechowy-masa- biszkopt-polewa