Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne kokosowe ciasto przekładane chrupiącymi krakersami , w sam raz na świąteczny stół.
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 112
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101309
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 5835
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 112
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101309
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 5835
Składniki
Sposób przygotowania: Szklankę mleka łączymy z mąką ziemniaczaną i pszenną. Mleko kokosowe wlewamy do garnka, dodajemy cukier i cukier waniliowy. Grzejemy. Gdy mleko będzie gorące, dodajemy mleko wymieszane z mąkami. Całość mieszamy bez przerwy, żeby nie powstały grudki. Gdy budyń zrobi się gęsty - odstawiamy do wystygnięcia. Masło ubijamy. dodajemy po łyżce budyniu kokosowego i malibu. Gdy powstanie jednolita masa dodajemy prażone wiórki. Mieszamy i odstawiamy na ok. 10 minut do lodówki. Blachę o wymiarach ok. 28 cm x 21 cm wykładamy warstwą krakersów. Na każde ciastko nakładamy przygotowany krem. Na krem kładziemy kolejną warstwę krakersów. I tak do skończenia kremu. Całość posypujemy wiórkami i kawałkami migdałów. Odstawimy do lodówki. Uwaga! Można je jeśc po kilku godzinach , ale najlepiej smakuje pozostawione na noc!!!