Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo dobry krem do tortów i ciast, po ochłodzeniu w lodówce ma idealną konsystencję. Najważniejsze w tym przepisie jest użycie masła, a nie margaryny. I do tego koniecznie co najmniej 82%. Dzięki temu masa stężeje, nie rozpłynie się i przede wszystkim nie zważy. W smaku nie jest mdła, ani nazbyt maślana. Jest po prostu pyszna :)
Pyszne ciasto bez pieczenia z masą krówkową i prażonymi migdałami.
Odsłon: 59
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1089
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 1015
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 2325
Pączki bez dodatku cukru i bez mąki pszennej. Idealne dla osób na diecie i cu...
Odsłon: 2387
Czerwona kapusta jest skuteczna w leczeniu otyłości i cukrzycy typu 2. Wspier...
Odsłon: 1065
Pyszne ciasto bez pieczenia z masą krówkową i prażonymi migdałami.
Odsłon: 59
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1089
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 1015
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 2325
Pączki bez dodatku cukru i bez mąki pszennej. Idealne dla osób na diecie i cu...
Odsłon: 2387
Czerwona kapusta jest skuteczna w leczeniu otyłości i cukrzycy typu 2. Wspier...
Odsłon: 1065
Składniki
Truskawki wkładamy do rondla, dodajemy 1/2 szklanki cukru i doprowadzamy do wrzenia. Budyń rozprowadzamy w 1/2 szklanki wody i dolewamy do truskawek. Całość szybko mieszamy, aby nie powstały grudki. Dokładnie studzimy (inaczej masa się zważy!)
Przygotowujemy 2 garnki. Do mniejszego wlewamy wodę i gotujemy. Do większego wbijamy dwa jajka i wsypujemy pozostały cukier. Duży garnek kładziemy na mniejszy. Całość ubijamy mikserem na średnich obrotach 10 minut. Lekko studzimy.
W dużej misce rozcieramy masło ( w temperaturze pokojowej ) i stopniowo dodajemy ubite jajka i budyń truskawkowy. Mikserem na niskich obrotach łączymy ze sobą składniki. Na koniec STOPNIOWO wlewamy spirytus i sok z cytryny.