Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka mają słodki maślany smak, po dodaniu kakao mogą być w wersji czekoladowej. Z jednej porcji ciastek wychodzi naprawdę sporo.
Rodzaj lekko chrupiącego pieczywa. Idealna na śniadanie, kolację i przegryzk...
Odsłon: 70
Gulasz z kapusty i mięsa mielonego to zupełnie inne wydanie polskiej kuchni....
Odsłon: 842
Krem śmietankowo - serowy to krem bardzo smaczny, prosty w przygotowaniu myśl...
Odsłon: 138
Rodzaj lekko chrupiącego pieczywa. Idealna na śniadanie, kolację i przegryzk...
Odsłon: 70
Gulasz z kapusty i mięsa mielonego to zupełnie inne wydanie polskiej kuchni....
Odsłon: 842
Krem śmietankowo - serowy to krem bardzo smaczny, prosty w przygotowaniu myśl...
Odsłon: 138
Składniki
Wymieszać suche składniki: mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i sól. Utrzeć masło z cukrem, dodać jajko i pastę waniliową, dobrze wymieszać. Dodać mieszankę z mąką, zagnieść ciasto. Schłodzić w lodówce przez 30 minut. Piekarnik nagrzać do 180C. Ciasto rozwałkować i wyciąć ciasteczka. Piec ok. 10 minut. Po wyjęciu z piekarnika schłodzić na kratce. *Jeśli ciasteczka mają być czekoladowe do mąki należy dodać 2 łyżki kakao w proszku.