Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka mają słodki maślany smak, po dodaniu kakao mogą być w wersji czekoladowej. Z jednej porcji ciastek wychodzi naprawdę sporo.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 707
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2060
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4046
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 4034
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 707
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2060
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4046
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 4034
Składniki
Wymieszać suche składniki: mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i sól. Utrzeć masło z cukrem, dodać jajko i pastę waniliową, dobrze wymieszać. Dodać mieszankę z mąką, zagnieść ciasto. Schłodzić w lodówce przez 30 minut. Piekarnik nagrzać do 180C. Ciasto rozwałkować i wyciąć ciasteczka. Piec ok. 10 minut. Po wyjęciu z piekarnika schłodzić na kratce. *Jeśli ciasteczka mają być czekoladowe do mąki należy dodać 2 łyżki kakao w proszku.