Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruchutkie pachnące masłem ciasteczka.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8675
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7280
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4978
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327949
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8675
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7280
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4978
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327949
Składniki
Miękkie masło ucieramy mikserem z cukrem, cukrem waniliowym, żółtkami i śmietaną na gładką masę. Do masy wsypujemy mąkę i delikatnie łączymy na jednolite ciasto. Ciasto przekładamy do rękawa cukierniczego z końcówką w kształcie gwiazdy i wyciskamy małe ciasteczka wielkości orzecha włoskiego. Do drugiego rękawa wkładamy marmoladę i dekorujemy nią nasze ciasteczka.
Gotowe ciastka wkładamy do piekarnika na 20 -30 minut i pieczemy w 180 stopniach na złoty kolor. SMACZNEGO