Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruchutkie pachnące masłem ciasteczka.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4895
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 13488
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3217
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 995
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4895
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 13488
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3217
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 995
Składniki
Miękkie masło ucieramy mikserem z cukrem, cukrem waniliowym, żółtkami i śmietaną na gładką masę. Do masy wsypujemy mąkę i delikatnie łączymy na jednolite ciasto. Ciasto przekładamy do rękawa cukierniczego z końcówką w kształcie gwiazdy i wyciskamy małe ciasteczka wielkości orzecha włoskiego. Do drugiego rękawa wkładamy marmoladę i dekorujemy nią nasze ciasteczka.
Gotowe ciastka wkładamy do piekarnika na 20 -30 minut i pieczemy w 180 stopniach na złoty kolor. SMACZNEGO