Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka można wyciskać za pomocą maszynki jak i przy użyciu foremek. W smaku są idealne - pyszne, kruche - ale trzeba na nie uważać bo są mocno wciągające. :)
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 2094
Banalnie prosty w przygotowaniu makaron z naleśników, który można zjeść jako...
Odsłon: 42
Zapiekanka z gotowanych ziemniaków to sycące i aromatyczne danie, idealne na...
Odsłon: 358
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 2094
Banalnie prosty w przygotowaniu makaron z naleśników, który można zjeść jako...
Odsłon: 42
Zapiekanka z gotowanych ziemniaków to sycące i aromatyczne danie, idealne na...
Odsłon: 358
Składniki
Miękkie masło wyrobić ręcznie z cukrem, stopniowo dodawać mąkę wymieszaną z bezglutenowym proszkiem do pieczenia. Wyrobić ciasto, po chwili dodać jajko oraz 2 żółtka. Gęste ciasto owinąć folią spożywczą i wstawić do lodówki na około 12 godzin.
Piekarnik nastawić na 180 stopni C. Dużą blachę z piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia. Foremkami wycinać ciasteczka i układać na blasze. Można dodatkowo udekorować je marmoladą. Piec do lekkiego przyrumienienia. Z każdym dniem będą coraz doskonalsze. Smacznego.