Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka można wyciskać za pomocą maszynki jak i przy użyciu foremek. W smaku są idealne - pyszne, kruche - ale trzeba na nie uważać bo są mocno wciągające. :)
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 532
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 10803
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13477
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2736
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 532
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 10803
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13477
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2736
Składniki
Miękkie masło wyrobić ręcznie z cukrem, stopniowo dodawać mąkę wymieszaną z bezglutenowym proszkiem do pieczenia. Wyrobić ciasto, po chwili dodać jajko oraz 2 żółtka. Gęste ciasto owinąć folią spożywczą i wstawić do lodówki na około 12 godzin.
Piekarnik nastawić na 180 stopni C. Dużą blachę z piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia. Foremkami wycinać ciasteczka i układać na blasze. Można dodatkowo udekorować je marmoladą. Piec do lekkiego przyrumienienia. Z każdym dniem będą coraz doskonalsze. Smacznego.