Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Maślane ciasteczka siostry Anastazji powstały na bazie sprawdzonych receptur. Dodatek konfitury malinowej do kruchego ciasta podbije serca całej rodziny.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1379
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113608
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1379
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113608
Składniki
Masło wyciągnij z lodówki i posiekaj w kostkę. Przesiej na blat albo stolnicę mąkę pszenną. Dodaj cukier puder, ocet, śmietanę i żółtka. Przełóż margarynę i szybko zagnieć jednolite ciasto. Schłodź w lodówce przez 40 minut.
Podziel ciasto na dwie części. Każdą z nich rozwałkuj na grubość około 2 mm. Wytnij kółka takiej samej wielkości. W połowie zrób mniejszy otwór w środku, np. z pomocą kieliszka.
Okrągłe krążki wyłóż na blachę do pieczenia wyłożoną papierem. Zakryj drugim krążkiem z dziurką.
Kiedy wszystkie ciastka będą gotowe, upiecz je w temperaturze 180 stopni Celsjusza przez 7-8 minut. Po tym czasie umieść po odrobinie konfitury na środku każdego ciastka. Źródło: siostra-anastazja.pl