Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To zdecydowanie najlepsze maślane ciasteczka, jakie jadłam do tej pory - delikatnie kruche, maślane, intensywnie śmietankowe z konfiturą truskawkową. Dodatkowym ich plusem jest to, że robi się je bardzo szybko. Ciasto nie wymaga wałkowania ani wykrawania. Ciasteczka formuje się na papierze do pieczenia za pomocą rękawa cukierniczego, a składniki dodatkowe tj. olejki zapachowe czy konfitury to dowolność :)
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37376
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 48
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 124
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 112
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37376
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 48
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 124
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 112
Składniki
Piekarnik rozgrzewamy do 180*C. Masło ucieramy na puch stopniowo dodając cukier puder. Pod koniec ubijania dodajemy po 1 żółtku, kilka kropel olejku śmietankowego i ok 1 łyżeczki ekstraktu waniliowego.
Mąki przesiewamy, a następnie stopniowo dodajemy do masy maślanej. Ucieramy do momentu połączenia składników.
Gotową masę przekładamy do rękawa cukierniczego i wyciskamy z niego okrągłe ciacha. Na wierzchu każdego robimy dołek i wkładamy do niego po 1/3 łyżeczki marmolady. Ciastka pieczemy 12 - 15 minut (w zależności od ich wielkości) przy funkcji termoobiegu.
zdj
zdj
zdj