Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na wielkanocnym stole nie może zabraknąć fantastycznie przybranego, bajecznego, mega słodkiego mazurka. Ten jest naprawdę bardzo pyszny!
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4784
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4744
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44638
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 304
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4784
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4744
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44638
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 304
Składniki
Jaja ubić z cukrem na pulchną masę. Zmieszać z pokrojonymi morelami, zmielonymi orzechami, rodzynkami, mieszanką keksową oraz z utartymi, przesianymi biszkoptami. Dodać sok z cytryny i kilka kropli olejku, całość wymieszać. Blaszkę o wymiarach około 20 x 35 cm wyłożyć papierem do pieczenia, a następnie masę, wyrównać. Piec w 170 stopniach, 30-35minut. Po czym ciasto wyjąć z piekarnika i ostudzić. Na koniec przygotować polewę czekoladową – wszystkie składniki polewy podgrzać, ale nie zagotować, mieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Ciasto polać ciepła polewą i udekorować bakaliami.