Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na smażonego łososia z dodatkiem kremowego szpinaku. To proste, ale p...
Odsłon: 508
Przepis dnia
Miękkie bułki drożdżowe wypełnione po brzegi kapustą kiszoną, kaszą jaglaną i...
Odsłon: 5154
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 488
Przepis dnia
Ciasto szpinakowe jest znane we wszystkich krajach sródziemnomorskich. Grecja...
Odsłon: 8914
Przepis na smażonego łososia z dodatkiem kremowego szpinaku. To proste, ale p...
Odsłon: 508
Przepis dnia
Miękkie bułki drożdżowe wypełnione po brzegi kapustą kiszoną, kaszą jaglaną i...
Odsłon: 5154
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 488
Przepis dnia
Ciasto szpinakowe jest znane we wszystkich krajach sródziemnomorskich. Grecja...
Odsłon: 8914
Składniki
Z podanych składników zagnieść ciasto,rozwałkować i wyłożyc nim razem z bokami prostokatną blachę.Bakalie drobno pokroić i wymieszać z dżemem i sokiem cytrynowym ,wyłożyć na ciasto a na wierzch dać ubitą z cukrem na sztywno pianę z białek,wyrównać powierzchnię i piec ok 30 minut w 180 stopniach.Po upieczeniu wierzch polać czekoladą.Życze smacznego.
uwaga:jeśli chodzi o dżem ja dałam jabłkowy ale można też dać np. powidła,chodzi o to żeby dżem nie był za słodki.