Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniały tort bezowy z bitą śmietaną i ulubionymi owocami. Idealny na zakońc...
Odsłon: 349
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 390
Eggah to nic innego jak pieczony omlet z dodatkiem warzyw. Danie wywodzi się...
Odsłon: 377
Lżejsze kofty pełne smaku!
Odsłon: 312
Wspaniały tort bezowy z bitą śmietaną i ulubionymi owocami. Idealny na zakońc...
Odsłon: 349
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 390
Eggah to nic innego jak pieczony omlet z dodatkiem warzyw. Danie wywodzi się...
Odsłon: 377
Lżejsze kofty pełne smaku!
Odsłon: 312
Składniki
Z podanych składników zagnieść ciasto,rozwałkować i wyłożyc nim razem z bokami prostokatną blachę.Bakalie drobno pokroić i wymieszać z dżemem i sokiem cytrynowym ,wyłożyć na ciasto a na wierzch dać ubitą z cukrem na sztywno pianę z białek,wyrównać powierzchnię i piec ok 30 minut w 180 stopniach.Po upieczeniu wierzch polać czekoladą.Życze smacznego.
uwaga:jeśli chodzi o dżem ja dałam jabłkowy ale można też dać np. powidła,chodzi o to żeby dżem nie był za słodki.