Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mazurek bezowy napakowany bakaliami został zainspirowany przepisem ze strony Moje Wypieki i mieszanką keksową. Głównym składnikiem jest beza naszpikowana bakaliami, które możemy mieszać w dowolny sposób. Użyjcie orzechów, suszonych owoców lub tak jak ja gotowej mieszanki.
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29298
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 2539
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 149
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18668
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 711
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29298
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 2539
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 149
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18668
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 711
Składniki
Białka ubijamy na sztywną pianę ze szczyptą soli. Nie przestając ubijać dodajemy cukier, powoli i stopniowo – łyżka po łyżce. Kiedy nasza piana będzie gęsta i błyszcząca dodajemy przesianą mąkę i bakalie (jeśli są duże najlepiej je pokroić). Całość delikatnie mieszamy.
Taką bezę dokładnie i równomiernie przekładamy na wafel, wyrównujemy i przykrywamy drugim waflem. Przekładamy na wyłożoną papierem do pieczenia blachę (taką dużą standardową z piekarnika).
Pieczemy (a właściwie suszymy) w dobrze nagrzanym do 140°C piekarniku przez co najmniej godzinę. Gotowy studzimy i kroimy w kostkę. Smacznego ;)