Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne ciasto do kawki.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113143
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 550
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 906
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 651
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113143
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 550
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 906
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 651
Składniki
Wykonanie: Z podanych składników wyrobić ciasto drożdżowe ( bez cukru i bakalii|). Ciasto położyć na ściereczkę, luźno zawiązać, następnie włożyć do naczynia z zimną wodą i pozostawić na noc. Po czym wyjąć ze ściereczki, dodać cukier, zagnieść ponownie ciasto, przykryć i odstawić ponownie na godzinę do podrośnięcia. Formę posmarować olejem, przełożyć ciasto, posmarować rozmąconym białkiem jaja, posypać bakaliami wymieszanymi z posiekanymi orzechami i cukrem waniliowym. Piekarnik rozgrzać do 190 stopni, włożyć mazurek, przykryć folią aluminiową i piec około 40 minut.