Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proponuję Wam kochani czytelnicy prosty, szybki ale jakże smaczny mazurek kajmakowy .
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 1188
Same pyszności na talerzu. Kabanosy, papryka, pomidory, cukinia i pachnące la...
Odsłon: 718
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4531
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 1188
Same pyszności na talerzu. Kabanosy, papryka, pomidory, cukinia i pachnące la...
Odsłon: 718
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4531
Składniki
1. Mąkę posiekać z masłem, dodać jajko,żółtko i poroszek do pieczenia. Całość wyrobić na jędrne ciasto ( można też wszystko wrzucić do malaksera) 2. Silikonową formę do pieczenia wykładamy ciastem – boki robimy grubsze. I pieczemy 30 -40 min w 180 stopniach . Studzimy 3. Masę kajmakową przekładamy do rękawa cukierniczego i robiąc dowolne ozdobienie nakładamy na ciasto. 4. Zmielonymi orzechami dekorujemy mazurka