Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proponuję Wam kochani czytelnicy prosty, szybki ale jakże smaczny mazurek kajmakowy .
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 438
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2432
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38686
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1365
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 438
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2432
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38686
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1365
Składniki
1. Mąkę posiekać z masłem, dodać jajko,żółtko i poroszek do pieczenia. Całość wyrobić na jędrne ciasto ( można też wszystko wrzucić do malaksera) 2. Silikonową formę do pieczenia wykładamy ciastem – boki robimy grubsze. I pieczemy 30 -40 min w 180 stopniach . Studzimy 3. Masę kajmakową przekładamy do rękawa cukierniczego i robiąc dowolne ozdobienie nakładamy na ciasto. 4. Zmielonymi orzechami dekorujemy mazurka