Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proponuję Wam kochani czytelnicy prosty, szybki ale jakże smaczny mazurek kajmakowy .
Polecam, pychota.
Odsłon: 559
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 460
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1706
Polecam, pychota.
Odsłon: 559
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 460
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1706
Składniki
1. Mąkę posiekać z masłem, dodać jajko,żółtko i poroszek do pieczenia. Całość wyrobić na jędrne ciasto ( można też wszystko wrzucić do malaksera) 2. Silikonową formę do pieczenia wykładamy ciastem – boki robimy grubsze. I pieczemy 30 -40 min w 180 stopniach . Studzimy 3. Masę kajmakową przekładamy do rękawa cukierniczego i robiąc dowolne ozdobienie nakładamy na ciasto. 4. Zmielonymi orzechami dekorujemy mazurka