Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka w wykonaniu, zdrowa zupa na każdą okazję. Smakuje wspaniale.
Odsłon: 208
Dzień dobry moi mili właśnie zaczyna się sezon rabarbarowy i właśnie dlatego...
Odsłon: 65
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 120
Kurczak w sosie miodowo-czosnkowym to doskonała propozycja na obiad – szybka,...
Odsłon: 42
Szybka w wykonaniu, zdrowa zupa na każdą okazję. Smakuje wspaniale.
Odsłon: 208
Dzień dobry moi mili właśnie zaczyna się sezon rabarbarowy i właśnie dlatego...
Odsłon: 65
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 120
Kurczak w sosie miodowo-czosnkowym to doskonała propozycja na obiad – szybka,...
Odsłon: 42
Składniki
Z mąki, zimnego masła, cukru, żółtek i śmietany zagnieść ciasto. Schłodzić w lodówce przez około 30 minut.
Schłodzone ciasto rozwałkować, przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia formując wyższe brzegi. Nakłuć widelcem.
Piec w temperaturze 180 stopnie przez około 20-30 minut
Na wystudzone ciasto posmarować dżem porzeczkowy, a następnie masę korówkową. udekorować dowolnie bakaliami.