Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepszy mazurek jaki do tej pory udało mi się upiec.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2273
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4354
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1279
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 266
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2273
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4354
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1279
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 266
Składniki
Do miski włóż margarynę, mąkę, zmielone orzechy, cukier, jajko i śmietanę. Wszystko wymieszaj mieszadłami miksera.
Ciasto przełóż na posypany mąką stół i szybko zagnieć. Zawiń w folię i odłóż na 30 minut do lodówki.
Schłodzone ciasto lekko rozwałkuj. I wylep nim prostokątną formę o wymiarach podstawy 22 x 27cm. Ciasto nakłuj widelcem. I piecz w 180st.C około 20 minut.
Przygotuj pomadę. Margarynę rozpuść w rondelku. Dodaj cukier, wodę i mleko w proszku. Całość mieszaj aż wszystkie składniki się połączą, a pomada będzie gęsta i gładka.
Na upieczone ciasto wyłóż jeszcze ciepłą pomadę i równomiernie rozprowadź na całej powierzchni.
Odstaw na chwilę do zastygnięcia.
Mazurka udekoruj według własnego uznania bakaliami i kandyzowanymi owocami.
Ja mazurek dekorowałam migdałami, orzechami laskowymi, pomarańczową skórką kandyzowaną i makiem.