Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mazurek smakowy- bardzo smaczne i miękkie ciasto przełożone warstwami jabłek. Polecam go do kawy, warto!
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 102
Fasolka po kaszubsku z duszoną cebulką i śliwkami to alternatywa dla fasolki...
Odsłon: 119
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 102
Fasolka po kaszubsku z duszoną cebulką i śliwkami to alternatywa dla fasolki...
Odsłon: 119
Składniki
Wszystkie ciasta robimy tak samo czyli margarynę ucieramy z cukrem i żółtkami. Mieszamy z pozostałymi składnikami i pianą ubitą z białek. Każde ciasto pieczemy osobno w formie 25/36 około 25 minut w 180 stopniach. Jabłka: Jabłka obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Smażymy, gdy będą dostatecznie miękkie dodajemy galaretki w proszku i cukier do smaku. Przełożenie ciasta: Ciasto orzechowe- jabłka- ciasto makowe- jabłka- ciasto kakaowe- jabłka- ciasto kokosowe- dekoracja.