Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mazurek smakowy- bardzo smaczne i miękkie ciasto przełożone warstwami jabłek. Polecam go do kawy, warto!
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11433
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4971
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1196
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10006
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1476
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11433
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4971
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1196
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10006
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1476
Składniki
Wszystkie ciasta robimy tak samo czyli margarynę ucieramy z cukrem i żółtkami. Mieszamy z pozostałymi składnikami i pianą ubitą z białek. Każde ciasto pieczemy osobno w formie 25/36 około 25 minut w 180 stopniach. Jabłka: Jabłka obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Smażymy, gdy będą dostatecznie miękkie dodajemy galaretki w proszku i cukier do smaku. Przełożenie ciasta: Ciasto orzechowe- jabłka- ciasto makowe- jabłka- ciasto kakaowe- jabłka- ciasto kokosowe- dekoracja.