Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pewnie doskonale znacie Metrowca, ja proponuję wersję bez użycia piekarnika. Ciasto doskonale wygląda i tak też smakuje.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11471
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4983
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1212
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10053
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1480
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11471
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4983
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1212
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10053
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1480
Składniki
Serek powinien mieć temperaturę pokojową. Schłodzoną śmietanę ubijamy, dodajemy cukier puder. Zmniejszamy obroty i po łyżce dodajemy serek. Blaszka 33 X 10 cm. Stawiamy blaszkę pionowo, układamy kakaowy herbatnik i łyżeczkę jasnego kremu. Jasny herbatnik smarujemy nutellą i układamy na kremie nutellą do góry. Cały cykl powtarzamy : ciemny herbatnik, jasny krem, jasny herbatnik z nutellą.
Pozostałym kremem smarujemy wierzch ciasta, posypujemy zmielonymi pestkami dyni. Ciasto pozostawiamy około godziny w tem. pokojowej , gdy lekko zmięknie, odstawiamy do lodówki do stężenia. Potem ciasto kroimy pod skosem.