Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest obłędnie pyszne i cudownie wygląda. W takiej odsłonie ciasto często gości na naszym stole. Przepis w dawnych lat.
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 1360
Same pyszności na talerzu. Kabanosy, papryka, pomidory, cukinia i pachnące la...
Odsłon: 730
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4556
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 1360
Same pyszności na talerzu. Kabanosy, papryka, pomidory, cukinia i pachnące la...
Odsłon: 730
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4556
Składniki
Blaszka 33 X 10 cm. Serek powinien mieć temperaturę pokojową.
Schłodzoną śmietanę ubijamy, dodajemy cukier puder.
Zmniejszamy obroty i po łyżce dodajemy serek.
Blaszkę ustawiamy pionowo, układamy kakaowy herbatnik i łyżeczkę jasnego kremu.
Jasny herbatnik smarujemy nutellą i układamy na kremie nutellą do góry.
Cały cykl powtarzamy : ciemny herbatnik, jasny krem, jasny herbatnik z nutellą.
Pozostałym kremem smarujemy wierzch ciasta, posypujemy zmielonymi pestkami dyni.
Ciasto pozostawiamy około godziny w tem. pokojowej , gdy lekko zmięknie, odstawiamy do lodówki do stężenia.
Potem ciasto kroimy pod skosem.