Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest obłędnie pyszne i cudownie wygląda. W takiej odsłonie ciasto często gości na naszym stole. Przepis w dawnych lat.
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 9976
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8996
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6374
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 9976
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8996
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6374
Składniki
Blaszka 33 X 10 cm. Serek powinien mieć temperaturę pokojową.
Schłodzoną śmietanę ubijamy, dodajemy cukier puder.
Zmniejszamy obroty i po łyżce dodajemy serek.
Blaszkę ustawiamy pionowo, układamy kakaowy herbatnik i łyżeczkę jasnego kremu.
Jasny herbatnik smarujemy nutellą i układamy na kremie nutellą do góry.
Cały cykl powtarzamy : ciemny herbatnik, jasny krem, jasny herbatnik z nutellą.
Pozostałym kremem smarujemy wierzch ciasta, posypujemy zmielonymi pestkami dyni.
Ciasto pozostawiamy około godziny w tem. pokojowej , gdy lekko zmięknie, odstawiamy do lodówki do stężenia.
Potem ciasto kroimy pod skosem.