Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest obłędnie pyszne i cudownie wygląda. W takiej odsłonie ciasto często gości na naszym stole. Przepis w dawnych lat.
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 119
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20706
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 26608
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1079
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4404
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 119
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20706
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 26608
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1079
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4404
Składniki
Blaszka 33 X 10 cm. Serek powinien mieć temperaturę pokojową.
Schłodzoną śmietanę ubijamy, dodajemy cukier puder.
Zmniejszamy obroty i po łyżce dodajemy serek.
Blaszkę ustawiamy pionowo, układamy kakaowy herbatnik i łyżeczkę jasnego kremu.
Jasny herbatnik smarujemy nutellą i układamy na kremie nutellą do góry.
Cały cykl powtarzamy : ciemny herbatnik, jasny krem, jasny herbatnik z nutellą.
Pozostałym kremem smarujemy wierzch ciasta, posypujemy zmielonymi pestkami dyni.
Ciasto pozostawiamy około godziny w tem. pokojowej , gdy lekko zmięknie, odstawiamy do lodówki do stężenia.
Potem ciasto kroimy pod skosem.