Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest obłędnie pyszne i cudownie wygląda. W takiej odsłonie ciasto często gości na naszym stole. Przepis w dawnych lat.
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 174
Dzisiaj sernik na zimno na spodzie biszkoptowym z borówką amerykańską i galar...
Odsłon: 43
Minestrone to rodzaj zupy pomidorowej rodem z Włoch. W różnych regionach możn...
Odsłon: 45
Przepis dnia
Blaty ciasta miodowego przekładane gotowaną masą z twarogu i pastą pistacjową...
Odsłon: 893
Czekolada dubajska to rewelacyjne połączenie Waszej ulubionej czekolady i pys...
Odsłon: 1686
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 174
Dzisiaj sernik na zimno na spodzie biszkoptowym z borówką amerykańską i galar...
Odsłon: 43
Minestrone to rodzaj zupy pomidorowej rodem z Włoch. W różnych regionach możn...
Odsłon: 45
Przepis dnia
Blaty ciasta miodowego przekładane gotowaną masą z twarogu i pastą pistacjową...
Odsłon: 893
Czekolada dubajska to rewelacyjne połączenie Waszej ulubionej czekolady i pys...
Odsłon: 1686
Składniki
Blaszka 33 X 10 cm. Serek powinien mieć temperaturę pokojową.
Schłodzoną śmietanę ubijamy, dodajemy cukier puder.
Zmniejszamy obroty i po łyżce dodajemy serek.
Blaszkę ustawiamy pionowo, układamy kakaowy herbatnik i łyżeczkę jasnego kremu.
Jasny herbatnik smarujemy nutellą i układamy na kremie nutellą do góry.
Cały cykl powtarzamy : ciemny herbatnik, jasny krem, jasny herbatnik z nutellą.
Pozostałym kremem smarujemy wierzch ciasta, posypujemy zmielonymi pestkami dyni.
Ciasto pozostawiamy około godziny w tem. pokojowej , gdy lekko zmięknie, odstawiamy do lodówki do stężenia.
Potem ciasto kroimy pod skosem.