Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka maślane są miękkie po upieczeniu, a ich dodatkową zaletą jest błyskawiczne przygotowanie. Bez leżakowania ciasta w lodówce!
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 1455
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 420881
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1901
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 1455
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 420881
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1901
Składniki
Masło i obydwa cukry utrzyj na puszystą i jasną masę. Kiedy tak się stanie dodaj jajko, proszek do pieczenia oraz mąkę. Zagnieć jednolite ciasto.
Podsyp mąką blat, a następnie rozwałkuj ciasto dosyć grubo (około 5-6 mm). Z pomocą foremek wytnij ulubione kształty. Przełóż na blachę do pieczenia wyłożoną papierem. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni Celsjusza i piecz przez około 6-8 minut.