Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 19-12-2017
Kruche, chrupiące migdałowe ciasteczka - idealne do zapakowania jako słodki upominek świąteczny.
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 118
To jest od tegorocznego lata moja ulubiona cukinia z przyprawą gyros, którą p...
Odsłon: 319
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 351
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 118
To jest od tegorocznego lata moja ulubiona cukinia z przyprawą gyros, którą p...
Odsłon: 319
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 351
Składniki
Oddzielić białko od żółtka. Do miski dodać mąkę, mielone migdały i cukier - przemieszać, następnie dodać masło, żółtko i ekstrak waniliowy - zagnieść gładkie ciasto. Ciasto schłodzić godzinę w lodówce.
Po wyjęciu z lodówki rozwałkować ciasto na ok 3 milimetry i wyciąć z ciasta kółka. Ewentualnie z ciasta fromować kulki i rozplaszczać żeby powstało okrągłe ciasteczko. Układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Ubić białko i posmarować nim każde ciasteczko a następnie posypać płatkami migdałów. Piec 15 minut aż się ładnie zarumienią.