Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 19-12-2017
Kruche, chrupiące migdałowe ciasteczka - idealne do zapakowania jako słodki upominek świąteczny.
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 143
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22352
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 162
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 143
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22352
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 162
Składniki
Oddzielić białko od żółtka. Do miski dodać mąkę, mielone migdały i cukier - przemieszać, następnie dodać masło, żółtko i ekstrak waniliowy - zagnieść gładkie ciasto. Ciasto schłodzić godzinę w lodówce.
Po wyjęciu z lodówki rozwałkować ciasto na ok 3 milimetry i wyciąć z ciasta kółka. Ewentualnie z ciasta fromować kulki i rozplaszczać żeby powstało okrągłe ciasteczko. Układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Ubić białko i posmarować nim każde ciasteczko a następnie posypać płatkami migdałów. Piec 15 minut aż się ładnie zarumienią.