Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 19-12-2017
Kruche, chrupiące migdałowe ciasteczka - idealne do zapakowania jako słodki upominek świąteczny.
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1321
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25058
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 159
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1321
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25058
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 159
Składniki
Oddzielić białko od żółtka. Do miski dodać mąkę, mielone migdały i cukier - przemieszać, następnie dodać masło, żółtko i ekstrak waniliowy - zagnieść gładkie ciasto. Ciasto schłodzić godzinę w lodówce.
Po wyjęciu z lodówki rozwałkować ciasto na ok 3 milimetry i wyciąć z ciasta kółka. Ewentualnie z ciasta fromować kulki i rozplaszczać żeby powstało okrągłe ciasteczko. Układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Ubić białko i posmarować nim każde ciasteczko a następnie posypać płatkami migdałów. Piec 15 minut aż się ładnie zarumienią.