Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto migdałowe z nadzieniem ananasa i mandarynki. Ciasto z posypką migdałową, wyszło bardzo pyszne.
Fasolka po kaszubsku z duszoną cebulką i śliwkami to alternatywa dla fasolki...
Odsłon: 57
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 561
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 124
Fasolka po kaszubsku z duszoną cebulką i śliwkami to alternatywa dla fasolki...
Odsłon: 57
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 561
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 124
Składniki
Żółtka wraz z cukrem i masłem zmiksować.Przesiać mąkę z proszkiem, dosypać migdały, wszystko zmiksować. Wylepić blaszkę z piekarnika 34x38,wyłożoną papierem do pieczenia. Odsączyć ananasa i mandarynki. Ananasa pokroić i wraz z mandarynkami rozrzucić na surowym cieście.
Białka ubić ze szczyptą soli, potem cukrem.Przesiać do tego budyń i mikserem na niskich obrotach wmieszać. Bezę wyłożyć na owoce. Na posypkę wszystko zmiksować, albo rozetrzeć w palcach i rozsypać na bezie.
Piec ok.60 min. w 175*. Po przestygnięciu oprószyć cukrem pudrem.