Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto migdałowe z nadzieniem ananasa i mandarynki. Ciasto z posypką migdałową, wyszło bardzo pyszne.
Pyszna potrawa wegetariańska przypominająca leczo. Pełna warzyw i smaków a gł...
Odsłon: 20
Lodowy tort to taka większa lodowa kanapka. ;) Jest całkiem łatwy w przygotow...
Odsłon: 54
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 202
Pyszna potrawa wegetariańska przypominająca leczo. Pełna warzyw i smaków a gł...
Odsłon: 20
Lodowy tort to taka większa lodowa kanapka. ;) Jest całkiem łatwy w przygotow...
Odsłon: 54
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 202
Składniki
Żółtka wraz z cukrem i masłem zmiksować.Przesiać mąkę z proszkiem, dosypać migdały, wszystko zmiksować. Wylepić blaszkę z piekarnika 34x38,wyłożoną papierem do pieczenia. Odsączyć ananasa i mandarynki. Ananasa pokroić i wraz z mandarynkami rozrzucić na surowym cieście.
Białka ubić ze szczyptą soli, potem cukrem.Przesiać do tego budyń i mikserem na niskich obrotach wmieszać. Bezę wyłożyć na owoce. Na posypkę wszystko zmiksować, albo rozetrzeć w palcach i rozsypać na bezie.
Piec ok.60 min. w 175*. Po przestygnięciu oprószyć cukrem pudrem.