Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czekoladowe ciasto bez glutenu z masą śmietanową i frużeliną z wiśni. Eleganckie, rustykane, z idealnym połączeniem smaków.
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 872
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1812
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 22386
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 872
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1812
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 22386
Składniki
Ciasto czekoladowe: Jajka ubij na puch z cukrem i cukrem waniliowym (ok. 10 min na najwyższych obrotach miksera do uzyskania jasnej i puszystej masy o 2-3-krotnie większej objętości) Do masy przesiej mąkę migdałową, kakao i proszek do pieczenia, wmieszaj delikatnie za pomocą szpatułki Przelej do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia (dno) Piecz przez ok. 35 min w temp. 180°C (grzałka góra dół, 160°C – termoobieg) Pozostaw do całkowitego ostygnięcia
Frużelina: Wiśnie i cukier/erytrol przełóż na patelnię i gotuj przez ok. 10 min aż wiśnie zmiękną Skrobię rozpuść w 2 łyżkach zimnej wody Do wiśni dodaj rozpuszczoną skrobię i ew. nalewką/brandy Zagotuj a następnie odstaw do ostygnięcia
Masa śmietanowa: Do miski przełóż wszystkie składniki i ubij na sztywną masę
Złożenie ciasta: Ciasto czekoladowe wyjmij z foremki i przełóż na paterę/ talerz na którym będzie serwowane Na wierzch ciasta wyłóż masę śmietanową Na śmietanę przełóż frużelinę z wiśni