Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W okresie karnawału jest tradycja dogadzania sobie i innym słodkimi wypiekami. Proponuję słodkie małe pączki oblane polewą migdałową.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112854
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 145
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 331
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 396
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 708
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112854
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 145
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 331
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 396
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 708
Składniki
1. Drożdże utrzeć z cukrem, rozprowadzić z wodą, odstawić na 10 minut.
2. Mąkę wsypać do naczynia, dodać sól, jogurt i drożdże, wyrobić gładkie ciasto, odstawić do wyrośnięcia.
3. Cukier, wodę i sok z cytryny gotować tak długo, aż powstanie gęsty syrop, wtedy wymieszać go z aromatem i zmielonymi migdałami.
4. Na głębokiej patelni rozgrzać olej i łyżeczką kłaść pączki, lub formować ręką kuleczki. Smażyć je z obu stron na ciemnozłoty kolor, wyjmować łyżką cedzakową, osączyć z tłuszczu na bibule.
5. Podawać polane ciepłym syropem.