Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 15
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 59
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1257180
Tarta serowo-brokułowa to znakomita propozycja na obiad dla dwojga. Warto prz...
Odsłon: 3031
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 15
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 59
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1257180
Tarta serowo-brokułowa to znakomita propozycja na obiad dla dwojga. Warto prz...
Odsłon: 3031
Składniki
Zagnieść kruche ciasto, podzielić na trzy części i schłodzić w lodówce przez 2 godziny. Ciastem wylepiamy dużą blachę( robimy trzy placki) wyścieloną papierem.
Białka ubić z cukrem, podzielić na trzy części.Każdy placek smarujemy białkiem i posypujemy płatkami migdałowymi. Pieczemy ok. 30- 40 min. w temperaturze 180 stopni.
Mleko gotujemy w puszce przez 2 godz. Masło utrzeć , dodawać po łyżce wystudzone mleko.
Kremem przełożyć placki. Ciasto najlepiej smakuje po 2 dniach. Doskonale też się mrozi, więc można je przygotować wcześniej. SMACZNEGO !!!