Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto nie wymagające pieczenia.
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 40
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 365
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 88
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 40
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 365
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 88
Składniki
Do 1 ½ szklanki mleka dodajemy mąkę pszenną, mąkę ziemniaczaną, budyń oraz jajko. Całość dokładnie roztrzepujemy.
Pozostałą część mleka zagotujemy z cukrem kryształem oraz cukrem waniliowym.
Do gotującego się mleka wlewamy roztrzepaną masę z mąki, jajka i budyniu. Cały czas mieszamy.
Gotujemy budyń i odstawiamy do wystudzenia.
Trzemy masło i dodajemy masę mieszając aż powstanie jednolita masa.
Żelatynę rozpuszczamy w 1/3 szklanki wody.
Śmietanę ubijamy i łączymy z żelatyną.
Migdały możemy lekko zrumienić na patelni na odrobinie masła.
Przełożenie ciasta: Spód brytfanki należy wyłożyć papierem., krakersy, masa budyniowa, krakersy, masa krówkowa, krakersy, bita śmietana, wierzch posypujemy płatkami migdałowymi