Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto wychodzi wilgotne, z pomarańczowym aromatem. Słodki smak złamany kwaśnym rabarbarem. Migdały w środku chrupią i nadają interesującą konsystencję. Letnie owocowe aromaty. Mi smakowało bardzo, więc pomimo że przepis nie był testowany kilkukrotnie to polecam.
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 37
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5643
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 88
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 541
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 37
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5643
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 88
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 541
Składniki
Piekarnik nagrzać do 180C. W misce utrzeć mikserem na gładką puszystą masę masło i cukier. Dodać jajka i startą skórkę z pomarańczy. Wszystko wymieszać. Do masy dodać pokruszone migdały. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i sodą oczyszczoną. Przesiać do masła z cukrem i wymieszać do momentu aż składniki się połączą. Formę wyłożyć papierem do pieczenia. Przełożyć połowę masy i poukładać na niej część pokrojonego rabarbaru. Posypać cukrem i przykryć pozostałą częścią ciasta. Na wierzchu ułożyć pozostały rabarbar, posypać cukrem i płatkami migdałowymi. Piec ok. 1 godzinę, do momentu aż ciasto nabierze złotego koloru. Wyjąć z piekarnika i wystudzić w formie przed przełożeniem na kratkę. Podawać całkowicie schłodzone.