Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Migdałowy jabłecznik"
Szparagi są bardzo smaczne i pełne cennych dla zdrowia składników. Sezon szpa...
Odsłon: 776
Muffinki ze szpinakiem to wspaniały pomysł na zdrową przekąskę dla całej rodz...
Odsłon: 29
Przepis dnia
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 4492
Bardzo smaczna i pożywna zupa krupnik, ugotowana na żeberkach wieprzowych.
Odsłon: 95
Szparagi są bardzo smaczne i pełne cennych dla zdrowia składników. Sezon szpa...
Odsłon: 776
Muffinki ze szpinakiem to wspaniały pomysł na zdrową przekąskę dla całej rodz...
Odsłon: 29
Przepis dnia
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 4492
Bardzo smaczna i pożywna zupa krupnik, ugotowana na żeberkach wieprzowych.
Odsłon: 95
Składniki
ok. 40 minut
Rozbić 3 jajka, oddzielić żółtka od białek. Masło utrzeć z solą, cukrem i cukrem wanilinowym na puszystą masę. Kolejno dodawać 3 żółtka i 2 całe jajka. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i porcjami wsypywać do ucieranej masy. Wlać likier migdałowy, wymieszać ciasto mikserem.
Jabłka obrać, połowę zetrzeć, resztę pokroić w plasterki, skropić sokiem z cytryny, starte od razu wymieszać z ciastem. Podłużną foremkę posmarować tłuszczem, oprószyć tartą bułką. Nałożyć ciasto. Przykryć je plasterkami jabłek. Białka ubić na pianę z cukrem pudrem. Dodać cynamon i mielone migdały.
Migdałową bezę rozsmarować na cieście. Piec 90 minut w 175°C. Płatki migdałowe zrumienić na suchej patelni. Przed podaniem posypać ciasto płatkami migdałowymi i oprószyć cukrem pudrem.Źródło: Życie na gorąco