Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taki drobiazg do kawy albo np do ozdoby ciasta.
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 146
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1849
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14558
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19621
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 146
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1849
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14558
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19621
Składniki
Białka ubić z cukrem na szklistą masę. Białka z cukrem w proporcji 1;2 W czasie ubijania dodać mąkę ziemniaczaną i sok z cytryny. Masę przełożyć do rękawa cukierniczego i powyciskać większe i małe rozetki na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Większe rozety posypać posiekanymi pistacjami i nałożyć jeszcze jedną warstwę, zrobić czapę. Pieczenie, a właściwie suszenie w piekarniku nagrzanym do 120 stopni ok. 1 - 1,5 godz, zależnie od tego jak bardzo chcemy mieć wysuszone bezy. Smacznego.