Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taki drobiazg do kawy albo np do ozdoby ciasta.
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 3022
Zapiekanki z pieczarkami to prosty, a zarazem pyszny sposób na szybki posiłek...
Odsłon: 461
Pizza neapolitańska to chrupiące ciasto z niewielką ilością aromatycznych dod...
Odsłon: 2595
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 3022
Zapiekanki z pieczarkami to prosty, a zarazem pyszny sposób na szybki posiłek...
Odsłon: 461
Pizza neapolitańska to chrupiące ciasto z niewielką ilością aromatycznych dod...
Odsłon: 2595
Składniki
Białka ubić z cukrem na szklistą masę. Białka z cukrem w proporcji 1;2 W czasie ubijania dodać mąkę ziemniaczaną i sok z cytryny. Masę przełożyć do rękawa cukierniczego i powyciskać większe i małe rozetki na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Większe rozety posypać posiekanymi pistacjami i nałożyć jeszcze jedną warstwę, zrobić czapę. Pieczenie, a właściwie suszenie w piekarniku nagrzanym do 120 stopni ok. 1 - 1,5 godz, zależnie od tego jak bardzo chcemy mieć wysuszone bezy. Smacznego.