Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taki drobiazg do kawy albo np do ozdoby ciasta.
Bardzo lubię takie dania, ponieważ są szybkie, smaczne i proste. Polecam zwła...
Odsłon: 193
Japońskie ciasto wiśniowe Tradycyjny sernik japoński znany jest ze swojej og...
Odsłon: 2242
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4452
Bardzo lubię takie dania, ponieważ są szybkie, smaczne i proste. Polecam zwła...
Odsłon: 193
Japońskie ciasto wiśniowe Tradycyjny sernik japoński znany jest ze swojej og...
Odsłon: 2242
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4452
Składniki
Białka ubić z cukrem na szklistą masę. Białka z cukrem w proporcji 1;2 W czasie ubijania dodać mąkę ziemniaczaną i sok z cytryny. Masę przełożyć do rękawa cukierniczego i powyciskać większe i małe rozetki na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Większe rozety posypać posiekanymi pistacjami i nałożyć jeszcze jedną warstwę, zrobić czapę. Pieczenie, a właściwie suszenie w piekarniku nagrzanym do 120 stopni ok. 1 - 1,5 godz, zależnie od tego jak bardzo chcemy mieć wysuszone bezy. Smacznego.