Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taki drobiazg do kawy albo np do ozdoby ciasta.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 654
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1382
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 458415
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1654
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 654
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1382
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 458415
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1654
Składniki
Białka ubić z cukrem na szklistą masę. Białka z cukrem w proporcji 1;2 W czasie ubijania dodać mąkę ziemniaczaną i sok z cytryny. Masę przełożyć do rękawa cukierniczego i powyciskać większe i małe rozetki na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Większe rozety posypać posiekanymi pistacjami i nałożyć jeszcze jedną warstwę, zrobić czapę. Pieczenie, a właściwie suszenie w piekarniku nagrzanym do 120 stopni ok. 1 - 1,5 godz, zależnie od tego jak bardzo chcemy mieć wysuszone bezy. Smacznego.