Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 29
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 1971
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 29
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 1971
Składniki
Upiec biszkopt, przekroić go na pół.Krem; zagotować mleko, w połowie rozpuścić żelatynę a w drugiej części mleka batoniki.Przestudzić.Śmietanę ubić z cukrem dodać żelatynę i masę batonikową.Włożyć na jakiś czas do lodówki by masa lekko zgęstniała.
Po ok 30 min masę wyłożyć na połowę biszkoptu przykryć drugą częścią na to rozsmarować masę krówkową,herbatniki.Polewa;margarynę,cukier,kakao,śmietanę zagotowujemy.Żelatynę ucieramy z 2 łyżkami gorącej wody i dodajemy do polewy.Studzimy polewę i rozprowadzamy na herbatnikach.