Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oldchoolowe Francuskie ciasto w kremem śmietanowym i orzechami.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8642
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7215
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4929
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327864
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8642
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7215
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4929
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327864
Składniki
Ciasto francuskie pokroić na prostokąty o wielkości 12 cm na 6 cm. Ciasto przełożyć w blasze do piekarnika przykryć papierem do pieczenia i przykryć blachą aby ciasto nie urosło. Ciasto piec ok 12 min w temp 200 st C. Po tym czasie ciasto oprószamy cukrem i pieczemy do uzyskania złotego koloru.
Śmietankę ubijamy z cukrem pudrem. Dodajemy serek mascarpone, sok z cytryny i cukier waniliowy i ubijamy do połączenia się smaków. Masę dzielimy na 3 części. 2 części barwimy. Na wystudzone ciasto szprycą wykładamy krem śmietankowo-waniliowy. Na krem układamy kolejną warstwę ciasta, potem krem i znów ciasto. Wierzch ciasta posypujemy posiekanymi orzechami