Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
kolejny sposób na wykorzystanie pozostałego ciasta, ciastek, biszkoptów ... rozpływające się w ustach małe bajaderki :-)
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 437
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16645
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 299
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 437
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16645
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 299
Składniki
Ciasto zmielić najlepiej w maszynce do mielenia mięsa lub drobno pokruszyć o rozetrzeć drewnianą pałką. Do zmielonych ciastek dodać resztę składników. Wymieszać. Jeśli masa będzie zbyt gęsta, dodać mleko. Z gotowej masy formować kulki wielkości dużego orzecha włoskiego. Schłodzić w lodówce kilka godzin.
Polewa: czekoladę z masłem rozpuścić w kąpieli wodnej, Zimne kulki zanurzać w czekoladzie. Schłodzić w lodówce (najlepiej całą noc). Smacznego :-)