Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
kolejny sposób na wykorzystanie pozostałego ciasta, ciastek, biszkoptów ... rozpływające się w ustach małe bajaderki :-)
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 190
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37586
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 190
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37586
Składniki
Ciasto zmielić najlepiej w maszynce do mielenia mięsa lub drobno pokruszyć o rozetrzeć drewnianą pałką. Do zmielonych ciastek dodać resztę składników. Wymieszać. Jeśli masa będzie zbyt gęsta, dodać mleko. Z gotowej masy formować kulki wielkości dużego orzecha włoskiego. Schłodzić w lodówce kilka godzin.
Polewa: czekoladę z masłem rozpuścić w kąpieli wodnej, Zimne kulki zanurzać w czekoladzie. Schłodzić w lodówce (najlepiej całą noc). Smacznego :-)