Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste i szybkie do zrobienia. Idealna propozycja do kawy.
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 287
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 1406
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 306
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 1034
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 287
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 1406
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 306
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 1034
Składniki
Ciasto francuskie rozwałkowujemy tak, by miało kształt koła. Następnie tniemy koło na ćwiartki i te ćwiartki też na pół. Przy podstawie powstałego trójkącika nakładamy łyżeczką trochę kremu i zawijamy, kształtujemy rożek.
Układamy na delikatnie posmarowanej tłuszczem blaszce lub wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i pieczemy około 20-25 minut, aż rogaliki się zarumienią.