Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste i szybkie do zrobienia. Idealna propozycja do kawy.
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1483
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231867
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5018
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1483
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231867
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5018
Składniki
Ciasto francuskie rozwałkowujemy tak, by miało kształt koła. Następnie tniemy koło na ćwiartki i te ćwiartki też na pół. Przy podstawie powstałego trójkącika nakładamy łyżeczką trochę kremu i zawijamy, kształtujemy rożek.
Układamy na delikatnie posmarowanej tłuszczem blaszce lub wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i pieczemy około 20-25 minut, aż rogaliki się zarumienią.