Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste i szybkie do zrobienia. Idealna propozycja do kawy.
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 81
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 203
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 415
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 81
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 203
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 415
Składniki
Ciasto francuskie rozwałkowujemy tak, by miało kształt koła. Następnie tniemy koło na ćwiartki i te ćwiartki też na pół. Przy podstawie powstałego trójkącika nakładamy łyżeczką trochę kremu i zawijamy, kształtujemy rożek.
Układamy na delikatnie posmarowanej tłuszczem blaszce lub wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i pieczemy około 20-25 minut, aż rogaliki się zarumienią.