Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste i szybkie do zrobienia. Idealna propozycja do kawy.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11387
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1219
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11918
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 1946
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11387
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1219
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11918
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 1946
Składniki
Ciasto francuskie rozwałkowujemy tak, by miało kształt koła. Następnie tniemy koło na ćwiartki i te ćwiartki też na pół. Przy podstawie powstałego trójkącika nakładamy łyżeczką trochę kremu i zawijamy, kształtujemy rożek.
Układamy na delikatnie posmarowanej tłuszczem blaszce lub wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i pieczemy około 20-25 minut, aż rogaliki się zarumienią.