Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste w wykonaniu i bez wyrabiania ciasta, doskonałe nie tylko na tłusty czwartek.
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 91
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 139
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4201
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8667
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 91
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 139
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4201
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8667
Składniki
Banany zmiksować z cukrem na aromatyczną papkę.
Oba rodzaje mąki wymieszać z proszkiem i cynamonem, dosypać do masy bananowej, zmiksować w robocie kuchennym. Olej rozgrzać, nabierać łyżką masę i kłaść na olej. Smażyć z obu stron na rumiano. Wyjąć łyżką cedzakową i przełożyć na ręcznik papierowy. Pączki można podawać z kwaskową konfiturą lub posypać cukrem pudrem, wszystko uzależnione od słodkości bananów.