Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste w wykonaniu i bez wyrabiania ciasta, doskonałe nie tylko na tłusty czwartek.
Zapiekany ser camembert w cieście chlebowym. Najlepiej jeść zaraz po wyjęciu...
Odsłon: 24
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 150
Zapiekany ser camembert w cieście chlebowym. Najlepiej jeść zaraz po wyjęciu...
Odsłon: 24
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 150
Składniki
Banany zmiksować z cukrem na aromatyczną papkę.
Oba rodzaje mąki wymieszać z proszkiem i cynamonem, dosypać do masy bananowej, zmiksować w robocie kuchennym. Olej rozgrzać, nabierać łyżką masę i kłaść na olej. Smażyć z obu stron na rumiano. Wyjąć łyżką cedzakową i przełożyć na ręcznik papierowy. Pączki można podawać z kwaskową konfiturą lub posypać cukrem pudrem, wszystko uzależnione od słodkości bananów.