Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie pączki a właściwie mini pączki z serkiem mascarpone, na proszku do pieczenia, bez drożdży.
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 486
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 5307
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3445
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 486
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 5307
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3445
Składniki
Do miski wsypać mąkę pszenną tortową, sól, proszek do pieczenia, cukier puder i cukier waniliowy i wymieszać te składniki łyżką. Następnie dodać serek mascarpone, jajka, wódkę i aromat waniliowy. Wymieszać dokładnie wszystko łyżką. Powinno powstać dość gęste i kleiste ciasto. W garnku (można też użyć głębokiej patelni) rozgrzać sporą ilość oleju (ok. 3/4 litra). Ręce zwilżyć olejem i formować mniej więcej okrągłe pączki i wrzucać je na gorący tłuszcz. Pączki smażyć kilka minut na małym płomieniu. Pączki powinny się same obracać w trakcie smażenia i ładnie zaokrąglić. Rumiane pączki wykładać na talerz przykryty papierem do pieczenia. Usmażone pączki lekko przestudzić i jeszcze ciepłe obtoczyć w cukrze pudrze.