Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te pączki w przeciwieństwie do tradycyjnych, dużych, nadziewanych marmoladą robi się ekspresowo. Wystarczy wymieszać składniki w misce i za pomocą łyżeczki porcjować ciasto do garnka z rozgrzanym tłuszczem. Mini pączki są puszyste, delikatne i po prostu rozpływają się w ustach. Idealnie smakują posypane cukrem pudrem.
Cenisz szybko przygotowane desery? Nie lubisz ociekających tłuszczem wypieków...
Odsłon: 5732
Pierogi po zbójnicku z pewnością zadowolą każdego głodomora. Mięciutkie ciast...
Odsłon: 29653
Cenisz szybko przygotowane desery? Nie lubisz ociekających tłuszczem wypieków...
Odsłon: 5732
Pierogi po zbójnicku z pewnością zadowolą każdego głodomora. Mięciutkie ciast...
Odsłon: 29653
Składniki
Mąkę przesiać, dodać sól, proszek do pieczenia i cukier waniliowy. W misce zmiksować jajka z serkiem homo. Dodać wódkę (lub spirytus) oraz mąkę. Połączyć składniki. Olej rozgrzać do temp. ok. 180 stopni. Za pomocą łyżeczki zamoczonej w gorącym oleju wrzucać porcje ciasta. Smażyć z obydwu stron na złoty kolor. Gotowe pączki odsączyć na ręczniku papierowym. Posypać cukrem pudrem.