Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te pączki w przeciwieństwie do tradycyjnych, dużych, nadziewanych marmoladą robi się ekspresowo. Wystarczy wymieszać składniki w misce i za pomocą łyżeczki porcjować ciasto do garnka z rozgrzanym tłuszczem. Mini pączki są puszyste, delikatne i po prostu rozpływają się w ustach. Idealnie smakują posypane cukrem pudrem.
Fasolka po kaszubsku z duszoną cebulką i śliwkami to alternatywa dla fasolki...
Odsłon: 615
Oryginalny wloski przepis na spaghett carbonara, prosty, szybki i przepys...
Odsłon: 8547
Spaghetti Carbonara to jedno z najpopularniejszych dań kuchni włoskiej. Jest...
Odsłon: 10117
Sznycel wiedeński (Wiener Schnitzel) to tradycyjne danie kuchni austriackiej....
Odsłon: 2900
Fasolka po kaszubsku z duszoną cebulką i śliwkami to alternatywa dla fasolki...
Odsłon: 615
Oryginalny wloski przepis na spaghett carbonara, prosty, szybki i przepys...
Odsłon: 8547
Spaghetti Carbonara to jedno z najpopularniejszych dań kuchni włoskiej. Jest...
Odsłon: 10117
Sznycel wiedeński (Wiener Schnitzel) to tradycyjne danie kuchni austriackiej....
Odsłon: 2900
Składniki
Mąkę przesiać, dodać sól, proszek do pieczenia i cukier waniliowy. W misce zmiksować jajka z serkiem homo. Dodać wódkę (lub spirytus) oraz mąkę. Połączyć składniki. Olej rozgrzać do temp. ok. 180 stopni. Za pomocą łyżeczki zamoczonej w gorącym oleju wrzucać porcje ciasta. Smażyć z obydwu stron na złoty kolor. Gotowe pączki odsączyć na ręczniku papierowym. Posypać cukrem pudrem.