Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i pyszne pączki w wersji pieczonej. Słodkie ciasto i kwaśne wiśnie – to naprawdę wspaniałe połączenie !
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 811
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5741
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9549
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 263
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 811
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5741
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9549
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 263
Składniki
1.Żółtka ucieramy z cukrem na puszystą gładką masę. 2. Do małej miseczki wsypujemy pokruszone drożdże, łyżeczkę cukru waniliowego i 2-3 łyżki ciepłego mleka. Mieszamy do rozpuszczenia. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy na 10. 3. Do dużej miski przesiewamy mąkę, mieszamy z budyniem. Wlewamy zaczyn drożdżowy, mleko i roztopione przestudzone masło. 4. Zarabiamy gładkie i elastyczne ciasto. 5. Blaszkę wykładamy papierem , a piekarnik nagrzewamy do 180 st. C. 6. Ciasto dzielimy na małe części, z każdej formujemy płaski placuszek. Na środek nakładamy dżem. Zawijamy jak knedle i formujemy kulki. Układamy na blaszce. 7. Wierzch pączków smarujemy mlekiem. 8. Pieczemy ok. 15 min do lekkiego zarumienienia. Przestudzone pączki można udekorować lukrem lub czekoladą