Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oto wspaniałe mini serniczki na owsiano-kakaowym spodzie z kremową masą serową i śliwkami... a to wszystko zapieczone pod migdałową kruszonką. Wspaniałe! Doskonale zaspokoją apetyt na ,,małe co nieco". Zapraszam!
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 9968
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8992
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6370
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 9968
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8992
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6370
Składniki
Herbatniki, płatki owsiane, kakao i roztopione masło zmiksować w malakserze do uzyskania konsystencji mokrej masy ciasteczkowej. W razie potrzeby dodać odrobinę ciepłego mleka. Piekarnik nagrzać do 180 stopni C. Formę na muffinki wyłożyć papierowymi papilotkami. Do każdej z nich włożyć po 1/2 łyżki masy, docisnąć. Podpiekać przez ok. 10 minut. W tym czasie przygotować masę serową i kruszonkę.
Twaróg, cukier, białko, budyń i jogurt zmiksować do otrzymania gładkiej masy. Nie robić tego za długo, by jej zbyt mocno nie napowietrzyć. Wszystkie składniki na kruszonkę wymieszać ze sobą w jednej misce. W razie potrzeby zwiększyć lub zmniejszyć ilość poszczególnych składników. Na podpieczonym spodzie wyłożyć masę serową. Do każdej muffinki wcisnąć po jednej połówce śliwki. Posypać kruszonką.
Ponownie włożyć do piekarnika. Natychmiast zmniejszyć temperaturę z 180 stopni do 130 stopni C. Piec przez ok. 25-30 minut. Ostudzić. Smacznego!