Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oto wspaniałe mini serniczki na owsiano-kakaowym spodzie z kremową masą serową i śliwkami... a to wszystko zapieczone pod migdałową kruszonką. Wspaniałe! Doskonale zaspokoją apetyt na ,,małe co nieco". Zapraszam!
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 252
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1050
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 58
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 252
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1050
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 58
Składniki
Herbatniki, płatki owsiane, kakao i roztopione masło zmiksować w malakserze do uzyskania konsystencji mokrej masy ciasteczkowej. W razie potrzeby dodać odrobinę ciepłego mleka. Piekarnik nagrzać do 180 stopni C. Formę na muffinki wyłożyć papierowymi papilotkami. Do każdej z nich włożyć po 1/2 łyżki masy, docisnąć. Podpiekać przez ok. 10 minut. W tym czasie przygotować masę serową i kruszonkę.
Twaróg, cukier, białko, budyń i jogurt zmiksować do otrzymania gładkiej masy. Nie robić tego za długo, by jej zbyt mocno nie napowietrzyć. Wszystkie składniki na kruszonkę wymieszać ze sobą w jednej misce. W razie potrzeby zwiększyć lub zmniejszyć ilość poszczególnych składników. Na podpieczonym spodzie wyłożyć masę serową. Do każdej muffinki wcisnąć po jednej połówce śliwki. Posypać kruszonką.
Ponownie włożyć do piekarnika. Natychmiast zmniejszyć temperaturę z 180 stopni do 130 stopni C. Piec przez ok. 25-30 minut. Ostudzić. Smacznego!