Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
S’more jest bardzo amerykańskie. Biwakowe. Tradycyjnie przygotowywane nad ogniskiem. Z pianek marshmallow. Układane między krakersami. Zupgradeowane o czekoladę. Mniej tradycyjnie robione na miliard i jeden sposób. Byle pianki były. A dziś Amerykanie obchodzą narodowy dzień s’more. A mi zostało trochę ciasta tartowego. Więc zrobiłam s’mora-stwora. Tartowego. Z batonikiem.
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 475
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 124
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 287
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 334
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 475
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 124
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 287
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 334
Składniki
Mąkę przesiewam, łączę z proszkiem do pieczenia, solą i lnem. Jogurt łączę z mąką i zagniatam ciasto. Ciasto rozwałkowuję na małym arkuszu papieru do pieczenia. Podsypuję mąką, jeśli się klei. Jak mam już gotowe /niezbyt grube/ koło ciasta, nakłuwam je na środku.
Smaruję środek kremowym serem /pozostawiam wolny pierścień zewnętrzny około 1-1,5 cm/. Baton kroję w poprzek i układam na warstwie sera. Na warstwie batonowej układam pianki marshmallow. Brzegi tary zagniatam do góry, tworząc koszyczek wokół nadzienia. Foremkę wykładam papierem do pieczenia i przekładam s’more tartę. Wkładam ciasto do rozgrzanego piekarnika, piekę 20 minut. Podaję na ciepło.