Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche mini tarty z owocami z kompotu robi się w kilka chwil. Są bardzo smaczne.
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85259
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2555
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9994
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4009
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7120
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85259
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2555
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9994
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4009
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7120
Składniki
Mąkę pszenną wymieszaną z proszkiem do pieczenia przesiać do miseczki. Dodać pokrojone na małe kawałki masło. Dodać cukier, żółtka, śmietanę. Zagnieść ciasto. Podzielić na 4 części. Żeby kawałki były równe najlepiej każdą porcję zważyć. Schłodzić. Owoce z kompotu osączyć na sicie. Każdy kawałek ciasta rozwałkować na okrągły placek. Posmarować dżemem pozostawiając margines 1,5-2 cm. Poukładać na dżemie owoce z kompotu. Jeśli owoce są większe, to pokroić na mniejsze kawałki. Brzegi pozaginać do środka. Tarty ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 30 - 35 min. Tarty oprószyć cukrem pudrem. Smacznego.