Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli szukacie pomysłu na smaczny, prosty w przygotowaniu, ale niebanalny w wyglądzie deser, polecamy przygotować miniserniczki. Do zrobienia spodu użyliśmy ciasteczek Oreo ze względu na ich bardzo ciemny kolor, jednak jeśli nie przepadasz za nimi, możesz wybrać dowolne czekoladowe herbatniki.
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 226
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 226
Składniki
Masło rozpuść w małym garnku i odstaw do przestudzenia.
Każde ciastko rozdziel i za pomocą łyżeczki zdejmij krem.
Ciasteczka przełóż do blendera i rozdrobnij. Następnie dodaj roztopione masło i wymieszaj. Tak przygotowaną masą wyłóż dno papilotek. Dociśnij i wygładź za pomocą łyżki.
Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej.
Twaróg zmiksuj wraz z mlekiem skondensowanym i roztopioną czekoladą. Serową masę rozłóż na ciasteczkowy spód, wygładź z wierzchu. Włóż do lodówki, najlepiej na dobę.
Precle przekrój na pół.
Po upływie czasu wyciągnij serniczki z lodówki. Śmietankę ubij na sztywno z dodatkiem sera mascarpone, przełóż do rękawa cukierniczego.
Pozbądź się z serniczków papilotek, u boku każdego z nich przyczep połowę precla, tak, aby wyglądał, jak uchwyt od filiżanki. Wierzch ozdabiaj odrobiną ubitej śmietany i piankami, na samym końcu posyp kakao.