Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli szukacie pomysłu na smaczny, prosty w przygotowaniu, ale niebanalny w wyglądzie deser, polecamy przygotować miniserniczki. Do zrobienia spodu użyliśmy ciasteczek Oreo ze względu na ich bardzo ciemny kolor, jednak jeśli nie przepadasz za nimi, możesz wybrać dowolne czekoladowe herbatniki.
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 882
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2755
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3255
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 882
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2755
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3255
Składniki
Masło rozpuść w małym garnku i odstaw do przestudzenia.
Każde ciastko rozdziel i za pomocą łyżeczki zdejmij krem.
Ciasteczka przełóż do blendera i rozdrobnij. Następnie dodaj roztopione masło i wymieszaj. Tak przygotowaną masą wyłóż dno papilotek. Dociśnij i wygładź za pomocą łyżki.
Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej.
Twaróg zmiksuj wraz z mlekiem skondensowanym i roztopioną czekoladą. Serową masę rozłóż na ciasteczkowy spód, wygładź z wierzchu. Włóż do lodówki, najlepiej na dobę.
Precle przekrój na pół.
Po upływie czasu wyciągnij serniczki z lodówki. Śmietankę ubij na sztywno z dodatkiem sera mascarpone, przełóż do rękawa cukierniczego.
Pozbądź się z serniczków papilotek, u boku każdego z nich przyczep połowę precla, tak, aby wyglądał, jak uchwyt od filiżanki. Wierzch ozdabiaj odrobiną ubitej śmietany i piankami, na samym końcu posyp kakao.