Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tartaletki z ciasta miodowego z czekoladą i pomarańczą to pyszne malutkie tarty ze słodkim nadzieniem. Czekolada i pomarańcza to wspaniały duet.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3747
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3805
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 376
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 696
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3747
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3805
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 376
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 696
Składniki
Mąki przesiać, posiekać z masłem. Dodać całe jajko, rozpuszczony i przestudzony miód.
Wsypać cukier puder, wlać aromat i śmietanę wymieszaną z sodą, zagnieść ciasto.
Następnie rozwałkować na grubość 4-5 mm. Wylepić foremki, nakłuć widelcem, ułożyć na blaszce i włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika, upiec na złoty kolor.
Napełnić rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladą, ozdobić migdałami, miętą i pomarańczą.