Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tartaletki z ciasta miodowego z czekoladą i pomarańczą to pyszne malutkie tarty ze słodkim nadzieniem. Czekolada i pomarańcza to wspaniały duet.
Prosty w przygotowaniu, puszysty i smaczny sernik. Sernik przygotowany na spo...
Odsłon: 135
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 692
Prosty w przygotowaniu, puszysty i smaczny sernik. Sernik przygotowany na spo...
Odsłon: 135
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 692
Składniki
Mąki przesiać, posiekać z masłem. Dodać całe jajko, rozpuszczony i przestudzony miód.
Wsypać cukier puder, wlać aromat i śmietanę wymieszaną z sodą, zagnieść ciasto.
Następnie rozwałkować na grubość 4-5 mm. Wylepić foremki, nakłuć widelcem, ułożyć na blaszce i włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika, upiec na złoty kolor.
Napełnić rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladą, ozdobić migdałami, miętą i pomarańczą.