Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tartaletki z ciasta miodowego z czekoladą i pomarańczą to pyszne malutkie tarty ze słodkim nadzieniem. Czekolada i pomarańcza to wspaniały duet.
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 326
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 364
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 326
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 364
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Składniki
Mąki przesiać, posiekać z masłem. Dodać całe jajko, rozpuszczony i przestudzony miód.
Wsypać cukier puder, wlać aromat i śmietanę wymieszaną z sodą, zagnieść ciasto.
Następnie rozwałkować na grubość 4-5 mm. Wylepić foremki, nakłuć widelcem, ułożyć na blaszce i włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika, upiec na złoty kolor.
Napełnić rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladą, ozdobić migdałami, miętą i pomarańczą.