Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Trzeba poczekać do drugiego dnia żeby skosztować, ale naprawdę warto!
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 118
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1813
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14451
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19534
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 118
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1813
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14451
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19534
Składniki
Ciasto zagniatamy z podanych składników i wkładamy na kilka godzin do lodówki, po tym czasie dzielimy na 4 części. [ciasto trzeba bardzo bardzo cieniutko rozwałkować najlepiej od razu na papierze]. Upiec 4 placki. Czas pieczenia jednego to ok 9 minut w 175 st. ciasto jest po upieczeniu bardzo kruche trzeba uważać żeby się nie połamało.
Masa. Gotujemy mleko. Do gotującego się mleka wsypujemy powoli ciągle mieszając kaszę mannę żeby się grudki nie zrobiły. Gotujemy kilka minut przelewamy do miski studzimy. Ucieramy margarynę z 2 łyżkami cukru pudru dodając po łyżce ostudzony grysik. Przełożenie: ciasto-1/2 masy-ciasto-powidło-ciasto-1/2 masy- ciasto- polewa i kokos Najlepiej smakuje na drugi dzień jak ciasto zrobi się miękkie. Smacznego:)