Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22578
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14899
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4683
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44562
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 630
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 651
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22578
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14899
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4683
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44562
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 630
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 651
Składniki
Wykonanie ciasta: Do garnka wkładamy masło, miód, cukier i rozpuszczamy na małym ogniu. Jak przestygnie dodajemy jajka sodę i mąkę. Całość mieszamy na jednolitą masę. Ciasto dzielimy na cztery części. Rozwałkowujemy je i pieczemy cztery równe placki w blasze na pergaminie. Każdy placek pieczemy osobno. Ponawiamy czynność czterokrotnie. Pieczemy w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180 stopni przez około 13-15 minut.
Wykonanie kremu: W garnku gotujemy mleko, dodajemy cukier puder, kasze mannę i cukier wanilinowy. Gotujemy ok.4 minut cały czas mieszając, doprowadzamy do zagotowania. Masa powinna mieć konsystencję gęstego budyniu. Odstawiamy do ostygnięcia. Masło ucieramy na jasną puszystą masę z cukrem. Następnie dodajemy porcjami przestudzoną, ale nie zimną kaszę cały czas miksując aby masa była jednolita. Gotową masę dzielimy na trzy części i przekładamy nią ciasto. Na wierzch ostatniego placka przygotowujemy polewę.
Wykonanie polewy: Wszystkie składniki wkładamy do garnka i zagotowujemy cały czas mieszając. Gorącą polewę wylewamy na wierzch ciasta i posypujemy posypką. Ciasto przykrywamy folią i odstawiamy w chłodne miejsce na min 24 godziny, aby ciasto zmiękło.