Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto miodownik z orzechami , przełożony powidłami śliwkowymi oraz dwoma kremami o smaku cappuccino i wanilii całość smakuje wybornie.
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 111
Zastanawialiście się kiedyś skąd swoją nazwę wzięły leniwe pierogi? Leniwe są...
Odsłon: 302
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 2912
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 111
Zastanawialiście się kiedyś skąd swoją nazwę wzięły leniwe pierogi? Leniwe są...
Odsłon: 302
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 2912
Składniki
Ciasto Sodę wymieszaj z mlekiem. Mąkę przesiej, dodaj masło, cukier, miód, jajka i mleko z sodą. Zagnieść ciasto. Jeśli będzie się kleiło dosyp mąki. Ciasto podziel na pół. Jedną połowę rozwałkuj na wielkość blachy o wymiarach 26 x35, wyłóż do blachy wyłożonej papierem do pieczenia i piec około 25 minut w temperaturze 180 st. Drugą częścią ciasta również rozwałkuj na wielkość blachy o takich samych wymiarach ,odstaw. Przygotuj masę orzechową
Masa orzechowa Orzechy posiekaj, dodaj masło, cukier i miód. Gotuj do rozpuszczenia miodu i masła, posmaruj drugą część ciasta i piec około 30 minut w temperaturze 180 st.
Masa budyniowa Z litra mleka odlej 1 szklankę, resztę mleka zagotuj z cukrem i cukrem waniliowym. W pozostałym mleku wymieszaj obie mąki i wlej do gotującego się mleka ugotuj budyń. Przykryj folią spożywczą i zostaw do wystygnięcia. Masło utrzyj na puszystą masę dodaj po łyżce zimnego budyniu utrzyj puszysty krem. Krem podziel na pół, do jednej części dodaj kilka kropli olejku waniliowego, a do drugiej cappuccino, wymieszaj.
Pierwszą część ciasta posmaruj powidłami śliwkowymi i rozsmaruj krem cappuccino, następnie rozsmaruj krem waniliowy, wierzch przykryj drugą częścią ciasta masą orzechową do góry. Wstaw do lodówki najlepiej na całą noc.