Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli do tej pory wydawało ci się, że miodownik to bardzo trudne do zrobienia ciasto, mamy dla ciebie przepis, który odmieni twoje życie. Miodownik dla leniwych udaje się za każdym razem, a dodatkowo nie wymaga wiele wysiłku. Wymieszaj składniki, a cała reszta to już pestka. Z pewnością na stałe wejdzie do twojego kulinarnego repertuaru.
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1363
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 47
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1321
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 244
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1363
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 47
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1321
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 244
Składniki
Wszystkie składniki ciasta włóż do miski, zagnieć. Podziel na 3 części. Upiecz 3 placki w dużej keksówce natłuszczonej masłem i oprószonej bułką tartą. Trzymaj w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 20 minut.
Przygotuj krem. Wyciśnij sok z pomarańczy, odlej 1/4 szklanki. Większą część soku podgrzej, z pozostałym wymieszaj mąkę. Wlej zawiesinę do podgrzanego soku. Cel to uzyskanie gęstej masy. Dodaj masło i odstaw do przestudzenia. Następnie zmiksuj krem z masą marcepanową, tak aby uzyskać gładką masę.
Przełóż placki. Pierwszy posmaruj dżemem i wyłóż na niego połowę masy marcepanowo pomarańczowej. Ułóż na niej drugi placek i posmaruj dżemem, wyłóż resztę masy i przykryj ją trzecim plackiem.
Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej, dodaj masło i olejek migdałowy. Polewą polej ciasto. Miodownik dla leniwych powinien się dobrze schłodzić w lodówce - najlepiej przez całą noc.