Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, najlepiej smakuje po 2 dniach.
Wspaniałe świąteczne danie.
Odsłon: 50
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 634
Sałatka z tofu z dodatkiem świeżych warzyw to prawdziwy rarytas dla każdego w...
Odsłon: 1593
Ulubiona wędlina z kaczki.
Odsłon: 343
Wspaniałe świąteczne danie.
Odsłon: 50
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 634
Sałatka z tofu z dodatkiem świeżych warzyw to prawdziwy rarytas dla każdego w...
Odsłon: 1593
Ulubiona wędlina z kaczki.
Odsłon: 343
Składniki
Masło utrzeć, dodać cukier, jajka, resztę składników, wymieszać, zagnieść ciasto, rozwałkować na 3 placki. Orzechy z masłem, miodem i cukrem zagotować i lekko przestudzone wyłożyć na jeden placek. Miodowniki piec na złoty kolor
Mleko z cukrem zagotować, wsypać kaszę i gotować na wolnym ogniu ok 10 min, wystudzić. Utrzeć masło, dodać zimną kaszę i kilka kropli olejku
Przełożenie ciasta: ciasto, powidło, połowa masy, ciasto, powidło, masa, ciasto z orzechami