Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, najlepiej smakuje po 2 dniach.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 389
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2771
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 912
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1661
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14475
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 389
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2771
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 912
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1661
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14475
Składniki
Masło utrzeć, dodać cukier, jajka, resztę składników, wymieszać, zagnieść ciasto, rozwałkować na 3 placki. Orzechy z masłem, miodem i cukrem zagotować i lekko przestudzone wyłożyć na jeden placek. Miodowniki piec na złoty kolor
Mleko z cukrem zagotować, wsypać kaszę i gotować na wolnym ogniu ok 10 min, wystudzić. Utrzeć masło, dodać zimną kaszę i kilka kropli olejku
Przełożenie ciasta: ciasto, powidło, połowa masy, ciasto, powidło, masa, ciasto z orzechami